Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

Témanap és sajtótájékoztató a békéscsabai Szlovák Gimnáziumban Nyomtatás
2013. September 12.

A második félévben is folytatódnak a témanapok a projekten belül. Szeptemberben 5 témanap megvalósítására kerül sor.

Elsőként a békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban került sor témanap megvalósítására. A témanapot megelőzően a sajtó képviselőit hívtuk és vártuk az iskolába, hogy sajtótájékoztató keretein belül adjunk számot a projekt eddig megvalósult eredményeiről, valamint a még hátralévő programokról. Az eseményre több helyi médium képviselője elfogadta meghívásunkat, így projektünkről a Békés Megyei Hírlap mellett tudósított a Csaba TV, de a Csabai Mérleg is.

A témanap keretein belül a gyerekek az előző félévhez hasonlóan 3 animátorral kézműves foglalkozáson vettek részt, valamint egy kulturális program kapcsolódott a témanaphoz. Az első alkalommal a gyerekek szövött tarisznyát készíthettek, fából készült hangkeltő eszközök valamint terménybábok készítésével ismerkedhettek meg.


Témanapok, kiállítások szeptemberben is

Szeptember 18-án Nagybánhegyesen is megnyitotta kapuit a Békés megye élő népművészetét bemutató kiállítás, mely az iskola épületében szeptember 30-ig várja az érdeklődőket.

 

A békési Hepp Ferenc iskolában is kezdetét vették a második félévben a témanapok. Az első alkalom a szürethez kapcsolódott. A foglalkozáson a gyerekek nemezeléssel, tarisznyaszövéssel és gyöngyékszer készítéssel ismerkedhettek meg, a kulturális programot a Belencéres Alapítvány szolgáltatta.

 

Témanap valósult meg a békéscsabai Lencsési Óvodában is. A program során az óvodások kipróbálhatták az agyagozást, a csuhéfonást, valamint bőrkarkötőt is készíthettek. A kulturális program Berta János bábelőadása volt ezen az alkalmon.

 

Két iskolában is témanap megvalósítására került sor szeptember 27-én.

 

Békéscsabán a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában a szüreti mulatságokat idéző egész iskolát bevonó témanap megvalósítására került sor. A foglalkozásokon a gyerekek a tarisznyaszövéssel, a faművességgel és a terménybábok készítésével ismerkedhettek meg. A kulturális program keretein belül Farkas Tamás és táncospárja mutattak be néptáncokat a gyerekeknek, majd egy közös táncházzal zárult le a bemutató.

Békésen a Belencéres Alapítvány működött közre a témanapon, a játszóházi foglalkozások során nemezeltek, bőrkarkötőt készítettek, valamint kipróbálhatták a gyöngyfűzést is a résztvevők.