Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

A Dél-alföldi Régió Kézműves Közösségeinek III. Találkozója Nyomtatás
2017. March 31.

„Mi ezt gyűjtjük, kutatjuk és feldolgozzuk”
Dél-alföldi Régió Kézműves Közösségeinek III. Találkozója

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, a Hagyományok Háza, valamint a Népművészeti Egyesületek Szövetsége 2017. március 25-én rendezte meg a Dél-alföldi Régió Kézműves Közösségeinek III. Találkozóját a Kézműves Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az Egyesület életében ez a nap több szempontból is meghatározó volt.

A rendezvényen mutattuk be először az EFOP-1.3.5-16-2016-0026 azonosító számú „Közösségek fejlesztése a népművészet eszköztárával Békés megyében” című projektet a nyilvánosság előtt.

Örömünk tovább tetézte, hogy az elnyert Európai Uniós támogatás bemutatásával egyidejűleg 17, az Alföldön aktívan tevékenykedő szakkört köszönthettünk az épületben. Az eseményen 123 szakköri tag – s köztük néhány egyéni alkotó – vett részt, s mutatta be egy 15 perces előadásban, mit gyűjtöttek, kutattak, valamint dolgoztak fel az elmúlt évek során. Az előadásokat a teremben megtekinthető kiállítás, valamint a szakkörök gasztronómiai vendéglátása tette még színesebbé, emlékezetesebbé.