Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

A Népi Iparművészeti Testület kihelyezett zsűrizése Nyomtatás
2017. September 27.

November 4-5. – Népi Iparművészeti Testület kihelyezett zsűrizése, Békéscsaba, Kézműves Szakiskola

 

Kéréseteknek megfelelően ismét megrendezzük a NIT kihelyezett zsűrizését.

 

Lehet beadni tárgyakat a hagyományos kategóriába, ide olyan alkotásokat várnak, amelyeket korábban is csináltatok, vagyis követi az adott műfajban a hagyományokat. Illetve van egy új kategória, ez a „modern”, ahol a hagyományelemeket használjátok fel – de már nem annyira hagyománykövetően – az alkotások elkészítéséhez.

 

Mind a két nagy területen van „A” és „B” kategória, továbbá megmaradt az ajándéktárgy kategória is, amelyben nincs „A” és „B” minősítés.

 

A zsűrizés díja tárgyanként 1.500 Ft-ba kerül. A zsűrizésről a 31/2011. Korm. rendelet      és a 35/2011. NEFMI rendelet rendelkezik. Az interneten hozzáférhettek a két joganyaghoz. Maximum 150 db tárgy zsűrizésére lesz lehetőség egy napon, amennyiben több tárgy gyűlik össze, akkor nem csak 4-én, hanem 5-én is tartunk zsűrizést.

 

Kérjük, a mellékelt jelentkezési lapon jelezzétek részvételi szándékotokat és a mellékelt zsűri jegyzőkönyvet is töltsétek ki, azt is juttassátok vissza az Egyesület címére.

 

Kérünk mindenkit, hogy még szeptemberben döntsétek el, hogy kívánjátok-e az alkotásaitokat minősíttetni, mert az elmúlt évben nagyon sokan az utolsó pillanatban gondolták meg magukat és ez nagyban megnehezítette az előkészítést és felesleges konfliktusok forrásává válhat.

 


 

A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

nepmese_konferencia_jelentkezesi_lap_2017.doc

nit_zsurizes_adatlap_2017.xls