Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

Népi ékszerkészítő 60 órás akkreditált képzés Nyomtatás
2017. March 31.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület a Hagyományok Házával megkötött együttműködési megállapodás keretén belül 2017. március 25-én elindította – három 60 órás akkreditált képzése közül – a népi ékszerkészítő képzést.

A 12 lelkes, tettre kész – az oktató elmondása és tapasztalata szerint – rettentő nagy tudásszomjjal érkező hallgatókat először Pál Miklósné, elnök asszony, majd oktatóként Péter Szidónia, Népi Iparművész köszöntötte.

A hallgatók a képzés során elmélyülhetnek többek között a Kárpát-medence népi gyöngy ékszerkészítés gyakorlati és néprajz elméleti ismereteinek elsajátításában, valamint megismerkednek a hagyományos népi ékszerek típusaival, többek között a cserbeli, a kárpátaljai, a sárközi gyöngygallérokkal, a nyakbavetőkkel és a kalotaszegi pártakészítés technikájával.

A népi ékszerkészítők legközelebb a békéscsabai Komplex Népművészeti Táborban találkozhatnak oktatójukkal, s egymással. A márciusi hétvége sikerét látva biztosak vagyunk benne, hogy a táborban eltöltött egy hét után újabb tudással és élményekkel gazdagabban távoznak.