Virtuális hagyományaink (2)

Pályázati felhívás online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére

Hiszünk abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erő mindannyiunk számára, és bár ezekben a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztárával áthidalhatjuk a távolságot, bezártságot.

A népművészet eddig sosem látott mértékben költözhet be otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktívan sajátíthatunk el néprajzi ismereteket, eljuthatunk olyan koncertekre, előadásokra, amelyekre egyébként nem, megtanulhatunk játszani egy hangszeren, vagy megismerhetünk kézműves technikákat és alkothatunk, kísérletezhetünk otthon.

Bővebben ...

Rendezvényeinket későbbi időpontokra halasztjuk! (2)

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület - tekintettel a koronavírus járvány miatti helyzetre - április végéig minden rendezvényét, szakkörét, képzését lemondja, azok a későbbiekben új időpontokban megrendezésre kerülnek, melyről az érintettek időben tájékoztatást kapnak.E-mail címünk (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és telefonszámaink (Pál Miklósné - 30/299-7789; Kocsis Klára - 30/163-9671, Kölcseyné Balázs Mária - 30/163-9672) elérhetőek, személyesen azonban egyelőre nem leszünk elérhetőek, mert otthoni munkavégzéssel igyekszünk ezt az időszakot arra kihasználni, hogy az adminisztrációs tevékenységeinket rendezzük, pályázatokat írjunk, elszámolásokat készítsünk stb.

Bízunk benne, hogy mihamarabb visszatérhet minden a hétköznapi kerékvágásba, s minden tevékenységünk folytatódhat! 

Addig is mindenki nagyon vigyázzon magára és szeretteire, tartsa be a járványveszély idején fontos előírásokat, mi is így teszünk!

XVII. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁL (2)

MEGHÍVÓ

XVII. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁL ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ PÁLYÁZATI KIÁLLÍTÁS

A konferencia és a pályázat meghirdetői:
Békés Megyei Népművészeti Egyesület, Békéscsaba
Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, Békéscsaba
Hagyományok Háza, Budapest
Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Budapest

Bővebben ...

Jelentkezési lehetőség térítésmentes kézműves szakkörökbe (2)

Gyapjúszövő, mézeskalács-készítő és csipkekészítő csoportok indulnak Békéscsabán, a „Tégla” Népművészeti Alkotóház és Közösségi Térben (Békéscsaba, Orosházi út 32.). A foglalkozásokon a részvétel ingyenes, a felhasználásra kerülő anyagokat térítésmentesen biztosítjuk a résztvevőknek.

Bővebben ...

2020. őszén induló OKJ-s képzéseink - jelentkezési lehetőség (2)

A szakképzés átalakulóban van hazánkban, Az elmúlt évben megjelent felnőttképzési törvény úgy fogalmaz, hogy OKJ végzettséget a következő időszakban csak iskolarendszerben, vagyis nappali és esti oktatásban lehet megszerezni. Lehet, hogy ez a tény még módosul, egy biztos, hogy ez az év az utolsó, hogy a korábbi formában az általunk meghirdetett kézműves szakmákban végzettségeket szerezhessenek a résztvevők

Bővebben ...

XVII. Országos Népművészeti Kiállítás (2)

2020.  Élő Népművészet
A Fenntartható hagyomány
XVII. Országos Népművészeti Kiállítás

Pályázati felhívás

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a
Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVII. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre pályázatot hirdet a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek következő ágaiban:

Bővebben ...

KÉPZÉSEK, MŰHELYFOGLALKOZÁSOK (2)

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület akkreditált képzéseket, valamint alap- és továbbképző műhelyfoglalkozásokat hirdet. Örömmel vennénk, ha jelentkezőink között üdvözölhetnénk Önt is.

Köszönettel vesszük, ha ismerősei körében is megosztják ezt az információt.

Bővebben ...

MÚLT A JELENBEN - 150 órás hagyományőrző műhelyek (2)

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület „Innováció a kézművességben” című - TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00192 azonosítószámú - projektje keretében

„MÚLT A JELENBEN”
150 órás hagyományőrző műhelyeket indít

Az alábbi műhelyekbe várunk békéscsabai jelentkezőket:

Bővebben ...

Szent Iván Napi Vigadalom (2)

A Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület társrendezõivel közösen ez évben is feleleveníti az év legrövidebb éjszakájához kötõdõ népszokást, a Szent Iván Éji tûzugrást. Ezen az immár hagyományos rendezvényen a Békéscsaba fõterére látogatók maguk is részeseivé válnak a soknemzetiségû élõ néptánc és népi kézmûves kultúrának.

Bővebben ...