Projektünk 2018. február 1-jén indult, s az előzetes projekttervnek megfelelő ütemezésben haladt előre 2020. márciusáig. Ezt követően kivétel nélkül mindenütt át kellett ütemeznünk a tevékenységeket. A projekt módosított befejezési határideje 2021. július 31. lett.

Elkészült a tervezett 21 tematika, megvalósult 6 db kompetenciafejlesztő alkotótábor, 2 db e-learning kurzus, 4 db művészeti csoport, 4 db műhelyfoglalkozás, 8 db foglalkozássorozat.

Táboraink mindegyike pozitív eredménnyel zárt. A tábori forma kötetlensége, a közösségi együttlét az ismeretátadáson túl személyiségépítő hatásúak volt.

E-learning szakágakban csipke és hímzés helyett nemezkészítés és bútorfestés szakágakban készültek el a tananyagok és indultak el a csoportok. A digitális technika jól alkalmazható az élethosszig tartó tanulás során, még ha nem is kizárólagosan.

A művészeti csoportok, foglalkozássorozatok és műhelyfoglalkozások nagy érdeklődés mellett zajlottak, igen sok hátrányos helyzetű célcsoporttagot bevonva (hátrányos helyzetű kistelepülésen élők, mozgáskorlátozottak, siketek és nagyothallók, fogyatékkal élők, munkanélküliek, inaktívak stb.).

Külön öröm számunkra, hogy több csoport a projekt zárását követően is fennmaradt és szakkörként folytatják e tevékenységeket (pl. battonyai hímzőszakkör, csipkekészítők, mézeskalács készítők, gyapjúszövők stb.). Ez jól jelzi a projekt hatékonyságát.

A művészeti csoportok és foglalkozássorozatok kiállítással zárultak. Mentorálással is segítettük a kisközösségeket.

A kötelező nyilvánossági előírásoknak megfelelően szerveztük a projekt megjelenését, nagy hangsúlyt fektetünk a horizontális szempontok teljesítésére is.

A projektteam folyamatosan végezte koordináló tevékenységét. 7 alkalommal nyújtottunk be módosítási kérelmet, a megvalósítás során igyekeztünk alkalmazkodni a változó körülményekhez (pandémia), a felmerülő igényekhez, s mindig figyelembe vettük az életszerűséget.

P, szept. 08, 2023
Meghosszabbítjuk a Békés Megyei Népművészeti Egyesület akkreditált képzéseinek és...
Szo, júl. 15, 2023
Meghosszabbítottuk a már korábban meghirdetett XIX. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁL - 2024...
Sze, jún. 21, 2023
A Népi játék és kismesterségek oktatója képzésben résztvevők számára lehetőség van Képzési hitel...
Cs, jún. 08, 2023
Szent Iván Napi Vigadalom Békéscsaba, Szent István tér 2023. június 24. 18:00 - 22:00 óráig 18:00...
Sze, jún. 07, 2023
images/cikkek/2023/koros_volgyi_2023_reszletes_prospektus.jpg XXIII. KÖRÖS-VÖLGYI SOKADALOM - A...
P, febr. 24, 2023
A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, különböző...
Sze, jan. 11, 2023
Háromnapos szakmai tanulmányutat szervezett Erdélybe a Békés Megyei Népművészeti Egyesület még...
Sze, jan. 11, 2023
Az Országos Képzési Jegyzék (röviden OKJ) tartalmazta a Magyarországon hivatalosan megszerezhető...
K, szept. 13, 2022
A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány a korábbi...